استان: مرکزی
حوزه انتخابیه: اراک، کمیجان وخنداب
شعار انتخاباتی: به عمل کاربرآید
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
حمیدرضا نوازنی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
بیش از ۲۷ سال سابقه کار در اداره کل مسکن وشهرسازی ومدیرکل دفتر فنی استانداری
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
به نظر من مهمترین آسیب کارکردی مجلس این است که تبدیل به همکار دولت شود یعنی اینکه وظیفه و نقش نظارتی خود را از دست بدهد و در واقع تبدیل به پادو و فرمانبر دولت شود.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
ما اکنون با انباشت فراوان قانون مواجهیم که به مرحله اجرا نرسیدند حتماً باید نمایندگان به عنوان کسانی که ناظر بر اجرای قانون هستند ورود کنند و اجازه ندهند هر مسئول اجرایی با هر رزومهای بر مسند مدیریت یک استان قرار گیرد.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
به نظرم یک نماینده باید از یک حد معمول زندگی برخوردار باشد و طبیعتاً امکانات متناسب با موقعیت شغلی خودش رو داشته باشد و خیلی نباید درگیر تجملات زندگی شوند.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
تعامل و همکاری میان مجلس و سایر قوا میتواند در پیشبرد امور کشور مؤثر باشد اما از طرفی هم میتواند برای کشور آسیب زا باشد، اکنون شاهد هماهنگی دولت و مجلس هستیم مجلس عملاً توجیهگر سیاستهای دولت است و این سیاستهای اشتباه دولت به جایگاه مجلس آسیب میزند چرا که قرار بوده مجلس در جایگاه نظارت ناظر بر اعمال دولت باشد.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
عدم مسئولیت پذیری موجب سلب اعتماد مردم از نمایندگان مجلس و نظام خواهد شد کما اینکه اکنون در بسیاری از حوزههای انتخابی این اتفاق افتاده و مردم به شدت از نمایندگانشان شاکی هستند چرا که پیگیر امور حوزه انتخابیه خود نبودند و همین امر باعث انباشت نارضایتی بین مردم شده است.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟ برای انتخاب یک نماینده در بدو امر به جای برخی گزینشهای غیر ضروری که بیش از حد وارد جزئیات موضوعات مختلف میشویم نخست باید به سلامت روحی و روانی این افراد توجه کنیم و این مشخص شود آیا فردی که میخواهد نماینده مردم باشد دچار اختلالات روحی روانی نیست و از سلامت لازم روانی برخوردار هست یا خیر؟ سپس به سوابق و عملکرد این فرد در گذشته توجه کنیم بنده اعتقاد دارم به جای اینکه ۱۳۰ نفر را در حوزه انتخابیه اراک، کمیجان و خنداب تأیید صلاحیت کنیم بیایم بر اساس سوابق و عملکردها حداکثر ۱۰ نفر را انتخاب و ۲ نفر را بر اساس کارایی، دانش، مهارت، تخصص و تعهد انتخاب کنیم. برای رقابت در این بازار شلوغ که اکنون در عرصه انتخابات شاهد هستیم به طور قطع، متاع خوبی برای مجلس در نخواهد آمد.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
بخشی از مسئولیت یک نماینده، مسئولیت در قبال کل جامعه است طبیعتاً در موضع قانونگذاری باید منافع ملی و نه تنها منافع حوزه انتخابیه مدنظر ویژه قرار گیرد. نماینده برای حوزه انتخابیه هم باید تلاش کند اما در موضع قانونگذاری، منافع ملی و منافع آحاد مردم که حوزه انتخابیه هم جزئی از همین مردم هستند در نظر گرفته شود.
- سوالات استانی:
* استان مرکزی به واسطه اینکه دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور است، همواره با معضل واگذاریهای غیر اصولی به بخش خصوصی مواجه بوده است. برای رفع این مساله چه باید کرد؟
واحدهای تولیدی استان مرکزی دولتی باید به افراد نخبه واگذار شود تا فعالتر، پویاتر و چابکتر شوند اما متأسفانه نتیجه عکس شده و به افراد ناکارآمد واگذار شده و صرفاً در قبال یا در قالب لابی گریهای متعدد و دور زدن قانون انجام شده و نتیجه چیزی جز تحلیل رفتن صنایع و از طرف سرگردانی کارگران را به همراه نداشته است یعنی اهدافی که از واگذاری این صنایع به بخش خصوصی مدنظر بوده عملاً محقق نشده است.
* استان مرکزی به ویژه شهر اراک یکی از آلودهترین مناطق ایران است. برای کاهش آلایندگی صنایع استان مرکزی چه تدابیری باید اندیشیده شود؟
بخشی از آلایندگی صنایع به ضلع شرقی اراک و بخشی هم به صنایع مستقر در غرب اراک باز میگردد. صنایع شرق اراک به تدریج با تغییر تکنولوژی در حال رفع آلایندگی هستند اما متأسفانه صنایع غرب اراک و در رأس آنها نیروگاه همچنان به دلیل ناترازی گاز اقدام به آزادسازی میکنند.
به نظرم در شرق اراک باید به سرعت توسعه صنعت را متوقف کنیم و محیط زیست به تکالیف قانونی خودش در ارتباط با کنترل میزان آلایندگی این صنایع عمل کند. در خصوص آلایندگی نیروگاه باید اذعان داشت از ۴ واحدی که در نیروگاه فعال است به طور حتم باید ۲ واحد را گازسوز نگه داریم و برای ۲ واحد دیگر تا پیش از انجام فیلتراسیون برنامهریزی کنیم که ایام اورهال واحدها در سه ماهه چهارم سال انجام شود و با این اقدام از مازوت سوزی جلوگیری شود ضمن اینکه ما در بلند مدت و البته میان مدت باید توجه داشته باشیم که به مرور نیروگاه خورشیدی را جایگزین نیروگاه فعلی کنیم.
موضوع دیگر راهاندازی کنارگذر شمالی اراک است که امروزه در ایام پیک سال حدود ۴۵ هزار خودرو وارد اراک میشوند به همین میزان خودرو از شهر خارج میشود یعنی بسیاری از این خودروها با شهر اراک کاری ندارند و صرفاً آلودگی در شهر اراک منتشر میکنند.
موضوع دیگر تکنولوژی خودروهای عمومی یا ناوگان عمومی هست و با توجه به اینکه اراک شهر آلودهای است و باید از مصوبه طرح جامع کاهش آلودگی هوا همچنین ظرفیت سامانه انبوه برای جابجایی مسافر در سطح شهر بهرهگیری کنیم.
موضوع بعدی بحث انتقال صنوف مزاحم از درون شهر به حوزههای پیرامونی هست که در جای خودش بحث مفصل و زمانگیری است.
* استان مرکزی به پایتخت گل و گیاه تزئینی کشور مشهور است. برای توسعه مزیت نسبی استان مرکزی در زمینه گیاهان زینتی، چه برنامههایی دارید؟
تنش آبی در حوزه کشاورزی به عدم مدیریت منابع آب به ۵ دهه گذشته باز میگردد و مربوط به این سالهای اخیر نیست و در واقع ۵ دهه است که بدون برنامه منسجم و دوراندیشانه اقدام به بهرهکشی بیش از حد از آبهای زیرزمینی کردهایم و نتیجه آن اکنون فرونشست زمین و تحلیل رفتن منابع آبی کشور است که برای جبران این نقیصه باید در سیاستهای کلان این موضوع را حل کنیم که آیا لزوماً در همه محصولات کشاورزی باید به خودکفایی برسیم و یا باید اجازه بدهیم هر کدام از کشاورزان هر اقدامی را در این راستا انجام بدهد آیا تقویم کشت یا شناسنامه اراضی را به روز کردهایم آیا امروز انتظار داریم کشاورزان مراعات نوع کشت و تقویم کشت را داشته باشند متأسفانه جهاد کشاورزی سهم مهمی در سو مدیریت منابع آبی دارد. بخشی به وزارت نیرو و شرکتهای سهامی آب منطقهای بر میگردد که چرا به چاهها و برداشتهای غیر مجاز سختگیری نمیکنند.
بحث بعدی موضوع باز چرخانی آب است که مسلماً با وجود مصارف قابل توجه آب شرب در شهرها نیاز داریم که این باز چرخانی را جدی بگیریم و در بسیاری از مواقع، مصرف صنایع آبی بازیافتی را یا فاضلاب تصفیه شده استفاده کنیم.
نظر شما